Az Élet játékai” első élményfókuszú, az élménypedagógia módszerén alapuló személyiségfejlesztő pszichológiai csoport indul

Kedves Kliensünk!

2024 márciusában elindítjuk “Az Élet játékai” első élményfókuszú, az élménypedagógia módszerén alapuló személyiségfejlesztő pszichológiai csoportunkat.

Az élménypedagógia egy cselekvésorientált, kooperatív módszer, melyben a résztvevők közösen egy játékos feladatot oldanak meg miközben megtapasztalják gyengeségeiket, erősségeiket, reakcióidejüket, rugalmasságukat vagy éppen rugalmatlanságukat.  Az élménypedagógiai foglalkozások csoportmunkában zajlanak és intenzív jelenlétet, kommunikációt, tudásmegosztást kívánnak meg. A különböző szituációkban, játékokban való részvétel, valamint az egyes helyzeteket, játékokat követő feldolgozó beszélgetések lehetőséget nyújtanak, hogy a csoporttagok önismerete mélyebbé váljon, rálást kapjanak saját viselkedésmintáikra, kommunikációs stílusokra, működésükre társas helyzetekben, megismerjék és aktivizálják rejtett erőforrásaikat, fejlesszék problémamegoldó és társas készségeiket, konfliktuskezelő képességeiket. Mindezek következtében magasabb énerőre tehetnek szert, megerősödhet önbizalmuk és énképük, mely a látásvesztés folyamatában jelentős mértékben sérül, ugyanakkor szükséges a megváltozott élethelyzethez való adaptív alkalmazkodás sikeréhez.

A csoport célja tehát a fenti készségek fejlődésének támogatása és ezáltal a látásvesztéssel való megküzdés, valamint az adaptív alkalmazkodás elősegítése.

A csoport lehetőséget biztosít a (sors)társkapcsolatok bővítésére, mélyítésére, a közösséghez való tartozás megélésére, valamint az önismeret fejlesztésére.

A csoport maximális létszáma: 8-10 fő. Előzetes terveink alapján a csoport alkalmakat 17:30-19:00 óra között, hetente egy alkalommal, személyes formában a Metszéspont Rehabilitációs Centrumban tartanánk meg. A közlekedésben a Szent Gellért tértől tudunk segítséget nyújtani előzetes egyeztetés alapján.

Kérjük, amennyiben felkeltettük érdeklődését és szeretne részt venni a csoporton, legkésőbb február 19-ig jelezze számunkra részvételi szándékát válasz e-mailben vagy telefonon az alábbi telefonszámon: +36202476932, +36301198954. A csoport pontos időpontjairól, részleteiről ezt követően telefonon adunk tájékoztatást.

Üdvözlettel,

Csernák Edina, pszichológus

és

Kocsmárszky Judit, gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember