Hasznos alkalmazások mobiltelefonra

Seeing AI – Beszélő kamera vakoknak

 Az app csak az App Store-ban érhető el iPhone és iPad készülékekhez. 
 
A Seeing AI egy ingyenes alkalmazás, amelyet az Önt körülvevő világ narrátorává tehet. Ez a folyamatban lévő kutatási projekt a vakok és gyengénlátók közössége számára készült, és az AI technológia segítségével kiszélesíti a látható világot, és képes leírást adni a környező személyekről, szövegekről és tárgyakról. 
Az alkalmazás a VoiceOver funkció használatára optimalizált, és segítségével a következőeket képes felismerni: 
• Rövid szövegek – felolvassa s szöveget, amint az a kamera látóterébe kerül. 
• Dokumentumok – hangsegédletet nyújt a nyomtatott oldalak képi rögzítéséhez, majd felismeri a képek alapján a szöveget, és annak eredeti formázását. 
• Termékek – beszkenneli a vonalkódokat, és hangjelzésekkel segít is azokat megtalálni a termékeken; tájékoztat a termék nevéről és a csomagoláson esetlegesen feltüntetett információkról (iPhone 6-os és újabb modellekkel kompatibilis) 
• Személyek – elmenti a személyek arcát, hogy felismerhesse őket, és becslést ad az életkorukról, nemükről és érzéseikről. 
• Jelenetek (korai előzetes verzió) – szóbeli általános leírást ad a rögzített jelenetről. 
• Pénznem – felismeri a különböző pénznemek bankjegyeit. (iOS 11 szükséges) 
• Szín – beazonosítja a színeket. 

Prizmo GO

/Professzionálisszkennelés iPhone-ra és iPadre. 

A Prizmo a profi szkenneralkalmazás iPhone-ra és iPadre, amellyel lenyűgöző dokumentumokat készíthet, és névjegykártyákat dolgozhat fel fényképekből, mindezt egy elegáns és intuitív kezelőfelületen. 
 
A Prizmo erőteljes szerkesztési lehetőségekkel, valamint rendkívül pontos OCR-ekkel rendelkezik a szövegek kinyeréséhez a képekből. A gazdag exportálási lehetőségek lehetővé teszik gyönyörű PDF-ek, képfájlok vagy akár az elrendezést megőrző Microsoft Word dokumentumok létrehozását. 
kisegítő lehetőségeket is kínál a VoiceOverrel, valamint mély iOS-integrációt az iClouddal, az iPad multitasking funkcióval és az okos bővítményekkel. 

Lookout

 A telefon kamerájának használatával a Lookout megkönnyíti az információszerzést a környező világról, és segít a mindennapi feladatok hatékonyabb elvégzésében (pl. a levelek rendezésében, az élelmiszerek elpakolásában stb.). 
 
A Lookout hat módja számos tevékenység elvégzéséhez nyújt segítséget:  
 
• ÚJ: A Képek mód (bétaverzió) megjeleníti egy kép tartalmának leírását összegzésként és részletesen egyaránt. 
 
• A Szöveg mód használatával gyorsan átlapozhatja és felolvastathatja a szöveget például a levelek rendezésekor. 
 
• Az Ételcímkék mód használatával gyorsan azonosíthatja a csomagolt élelmiszereket címkéjük alapján, valamint vonalkódjukat is beolvashatja. Több mint 20 országban áll rendelkezésre. 
 
• A Dokumentumok mód használatával egy egész oldalnyi szöveget vagy kézírást rögzíthet. 
 
• A Pénznem mód használatával gyorsan és megbízhatóan felismerheti a bankjegyeket (az USA-dollárt, az eurót és az indiai rúpiát). 
 
• A Felfedezés mód (bétaverzió) információt nyújt a környezetében található tárgyakról. 
 
A Lookout több mint 20 nyelven áll rendelkezésre Android 6 vagy újabb rendszert futtató eszközökön. 2 GB vagy több RAM-memóriával rendelkező eszközök használata javasolt. 
 

Cash Reader – pénzfelismerő

letseeap

A Cash Reader számos pénznemet ismer. 
Mutasson a kamerájával a kezében tartott papírpénzre, és hallhatja, láthatja, érezheti a címlet értékét. 

Hogyan működik? 
Nyissuk meg az alkalmazást és helyezzünk egy papírpénzt a kamera elé, ennyire egyszerű! 
A vizsgált bankjegy értéke azonnal elhangzik a készülék hangszórójából, valamint jól láthatóan kiíródik a kijelzőre. 
 
Néma üzemmódban a címletérték rezgésekké alakul. Így zajos környezetben, vagy ha szükséges, diszkréten is használhatjuk az alkalmazást. 
 
A Cash Readernek a pénzfelismeréshez nincs szüksége internetre. A betöltött pénznem címleteit internet kapcsolat nélkül azonosítja, tehát bármikor és bárhol működik. 

Be My Eyes

A Be My Eyes vak és gyengénlátó emberek számára lett létrehozva. A Be My Eyes világméretű közössége vakokból, gyengénlátókból és látó önkéntesekből áll. A Be My Eyes a technológia és az emberi kapcsolatok erejével “ad” látást a látóképességgel nem rendelkezőknek.  

Amikor egy vak vagy gyengénlátó felhasználó segítséget kér az applikáción keresztül, akkor a rendszer értesítést küld számos önkéntesnek. Az applikáció a nyelv és az időzóna figyelembevételével összepárosít egy vak vagy gyengénlátó felhasználót egy látó önkéntessel. Az első önkéntes felhasználó, aki válaszol a felkérésre, egy élő videóhívás keretében a szelfi kamera segítségével összeköttetésbe kerül a segítségkérő felhasználóval. Az önkéntes és a segítségre szoruló felhasználó így együtt, a hang segítségével oldja meg a feladatot. 

TÁVSZEM

távsegítség látássérülteknek

Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége  

A Távszem szolgáltatás távoli hozzáférés formájában biztosítja a látássérült személyek részére a vizuális információhoz való hozzáférést, „helyettesíti” a személyes jelenlétet igénylő segítségnyújtást. Az ügyfél telekommunikációs eszközzel teremt kapcsolatot az operátorral, aki videotelefonon keresztül végzi a távoli segítségnyújtást. 

Használatához MVGYOSZ regisztráció szükséges!

Google Maps

A Google Maps Go navigációs szolgáltatása részletes, hangvezérelt GPS-navigációt biztosít, és a kevés memóriával rendelkező telefonokon való működésre lett optimalizálva. Töltse le ezt a kísérő alkalmazást, hogy valós idejű navigációt kapjon a Google Maps Go szolgáltatásban. Első lépésként keressen útvonalterveket a Google Maps Go-ban, majd koppintson a Navigáció gombra.

Lazarillo

  

A Lazarillo egy speciális GPS alkalmazás, amely mobilitást hoz a vak emberek számára. Az audio üzenetek segítségével Lazarillo elmondja neked a közeli helyekről, az utcáról, amelyen sétálsz, utcai kereszteződéseket és még sok más! Mint egy rádió, Lazarillo bejelenti a körülötted lévő helyeket, miközben közlekedsz. Ezt az alkalmazást a vak emberek aktív visszajelzéseivel tervezték és fejlesztik. 

A GPS -erőforrás akkor is használható, ha az alkalmazás a háttérben van. Ez lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az alkalmazást a képernyő aktív használata nélkül használja, hogy továbbra is élvezhessék a Lazarillo tulajdonságait, még akkor is, ha a telefon a zsebükben van, vagy más releváns alkalmazásokat használnak. 

Ez az alkalmazás lehetővé teszi az akadálymentesség funkcióinak használatát, csak mobil adatokat vagy WI -t igényel. -FI kapcsolat.  

Egyszerű módon bemondja a jelzéseket a közeli helyek, intézmények, üzletek stb. Értesítéseivel, lehetővé téve a felhasználónak a környék felfedezését. 

– Kategóriakeresések: Lehetővé teszi a közeli helyek megtalálását egy adott kategóriából, például bankok, egészség, étel, üzlet, művészet, szórakozás stb.  

Blindsquare

A Blinsquare nem navigáció, de nagyon hasonló. Indításakor a GPS és az iránytű alapján belövi, hogy hol állsz, és merre vagy arccal. Ez utóbbi azért fontos, mert innentől kezdve a körülötted lévő utcák, buszmegállók, éttermek, intézmények nevét fogja bemondani. Tehát nem úgy vezet, mint a navigációs programok, nem a befordulások helyénél szól (nem is tudna), hanem egyfolytában tájékoztat a környezetedről. 

Helyeket keresni 25 méter és 2 kilométeres sugáron belül lehet . Egy adott helyszínről minden releváns infó elérhető. 

Budapest Go

Miben más a Budapest go alkalmazás mint a BKK futár? 

• Utazástervezés valós idejű járatinformációk alapján, hogy mindig pontosan tudd, mikor érkezel 

• Letisztult, áttekinthető felületen mutatjuk meg a számodra legmegfelelőbb útvonalat 

• MOL Bubival és saját biciklivel is tervezhetsz 

Azonnal szólunk, ha változik a forgalom 

• A BudapestGO-ba integráltuk a BKK INFO alkalmazást, hogy már az utazástervezéskor értesülj az aktuális forgalmi változásokról 

• Könnyen elmentheted a kedvenc megállóidat és járataidat, hogy minden lényeges változásról értesíthessünk 

• Beállíthatod, melyik vonalról, megállóról, milyen időszakban kérsz push értesítést 

REGISZTRÁLJ A TELJES KÉNYELEMÉRT! 

Wiber

Több mint egymilliárd ember használja világszerte. Ez azért fontos, mert a Viber-üzenetek és -hívások csak akkor ingyenesek, ha azokat a Viber hálózatán belül használod

Néhány egyéb kiemelt pont:

Néhány egyéb kiemelt pont:

  • Kiváló minőségű video- és hanghívások
  • Minden hívás és üzenet biztonságos módon van titkosítva
  • Csoportokat lehet létrehozni
  • Szinkronizálni lehet a mobil- és asztali alkalmazásokat
  • Át lehet irányítani a hívásokat a mobiltelefonról az asztali számítógépre
  • Emoji (hangulatjelek), GIF és egyéb fájlok küldhetők

Messenger

Ha szeretnénk a Messengerre regisztrálni, akkor kötelező létrehoznunk hozzá egy Facebook fiókot is. A Messenger fiók regisztrációja szinte teljesen megegyezik telefonon és számítógépen.  

Ingyenes* kommunikációs alkalmazás  mindent egy helyen érhetsz el: korlátlan szöveges üzenet, hang- és videóhívás, valamint csoportos videochates funkciók – hogy együtt lehessetek bármikor. 
ALKALMAZÁSOK KÖZÖTTI ÜZENETKÜLDÉS ÉS HÍVÁS 
Lépj kapcsolatba instagramos ismerőseiddel közvetlenül a Messengerből. Az üzenetküldéshez vagy a híváshoz egyszerűen csak keress rá ismerőseidre né 

WhatsApp a Metatól

 
 
A WhatsApp Messenger egy ingyenes üzenetküldő alkalmazás, mely elérhető Androidra és más okostelefonokra. A WhatsApp a telefonod internetkapcsolatát használja (4G/3G/2G/EDGE vagy WIFI, amennyiben elérhető), hogy csevegni és telefonálni tudj barátaiddal, családoddal. Válthatsz SMS-ről WhatsAppra üzenetek, hívások, fényképek, videók, dokumentumok és hangüzenetek küldésére és fogadására. 

MVGYOSZ Hangoskönyvtár

Az MVGYOSZ Hangoskönyvtára Alkalmazásta MVGYOSZ valamely tagegyesületénél érvényes tagsági jogviszonnyal rendelkező látássérült tagok használhatják ingyenesen. Éves szolgáltatási díj ellenében minden olyan látássérült személy használhatja, aki regisztrált és igazolta látássérülését. 

Csak azon látássérült személyek tudják az aktivizálást elvégezni a törzsszám + e-mail cím megadásával, akik rögzítve vannak az MVGYOSZ egységes tagnyilvántartó rendszerében. Azok, akik látássérültek, de nem tagok egyetlen egyesületnél sem, azoknak regisztrálni szükséges az mvgyosz.hu, vagy a tavszem.hu oldalon a szolgáltatásra. 

Egyéb alkalmazások: