Pszichológiai szolgáltatás

Pszichológiai szolgáltatásainkat ábrázoló kép, melyen egy szem látható s benne sok apró szimbólum, amelyek a gondolatainkat szimbolizálják

Sok ember számára a pszichológia egyet jelent mentális/pszichiátriai betegségekkel, azonban ez a tudományág már jóval túlmutat ezen a megközelítésen. Az emberek számos okból kifolyólag igényelhetik pszichológus segítségét (pl.: önismereti kérdések, veszteségélmények, fokozott stressz, életvezetési vagy kapcsolati problémák). A rehabilitációs folyamat során a pszichológiai módszerek, a segítő kapcsolat nagyban hozzájárulhatnak a rehabilitáció sikerességéhez.

A Szem(l)életmód Rehabilitációs Központon belül a pszichológiai foglalkozások minden esetben személy – és emberközpontú szemléletben zajlanak.

Mire lehet számítani?

Egy első interjút (avagy beszélgetést) követően közösen megállapodunk a továbbiakról, megbeszéljük a kereteket. A pszichológiai ellátás, vizsgálatok minden esetben az adott személyhez illesztettek. A közös munka hosszát – megegyezés szerint – a hozott probléma vagy kérdés határozza meg.