FOF2018

FOF2018 - FOGYATÉKOS SZEMÉLYEK HELYI, REGIONÁLIS ÉS ORSZÁGOS SZERVEZETEINEK SZAKMAI PROGRAMJAINAK TÁMOGATÁSA  

A pályázat célja

A fenti pályázat keretében lehetőségünk nyílt az elnyert támogatásból egy pszichológus szakember foglalkoztatására. A projekt célja látássérült személyek pszichológiai megsegítése klinikai szakpszichológus által. Egyéni és csoportos mentálhigiénés tanácsadás. Egyéni terápiás konzultáció, életvezetési tanácsadás a látássérülésből fakadó pszichés problémák megoldása, krízisfeldolgozás, konfliktus kezelés céljából. Önismereti, attitűd csoport vezetése felnőttkorú látássérült személyek és hozzátartozóik számára.

A látássérüléssel járó speciális veszteségek – a vizuális háttér és a megmaradt érzékszervekben való bizonyosság elvesztése; a testi integritás, az önbecsülés, az egzisztencia, a függetlenség, önállóság elvesztése; a mozgástér beszűkülése; a mindennapos technikák, képességek és az információs tájékozódás lehetőségeinek elvesztése – mind hozzájárulhatnak a kóros gyászfolyamat miatt megjelenő tünetek kialakulásához. Ezek megoldásában tud segítséget nyújtani pszichológus kollégánk.

A pályázat kiírója

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma felkérésére, a Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft.

Emberi Erőforrások Minisztériuma, logó Nemzeti Fogyatékosságügyi- és Szociálpolitikai Központ Közhasznú Nonprofit Kft. logója